DOWIEDZ SIĘ JAK SZCZĘŚLIWA SĄ NASZE POMIDORY

certyfikat jakości znajduje się na dole strony.


1. OPIS PRODUKTU


Pasta pomidorowa jest produkowana ze świeżych i dojrzałych pomidorów bez widocznych wad, rozdrobnionych, przesianych i wygodnie skoncentrowanych. Produkt końcowy nie zawiera żadnych dodatków.


2. CHEMICZNE WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE


SKŁADNIKI

Pomidory

SKONCENTROWANIE

36/38 °Brix

TYP

Cold Break

KOLOR

Intensywna czerwień, a/b 2,20 min. (Hunter Lab a/b mierzona w 12,5°Brix)


SMAK

Charakterystyka świeżych pomidorów, bez żadnego obcego smaku, takiego jak pleśń, oparzenie, gorzkie itp.


TEKSTURA

Jednorodny, bez nasion, skórek i innych ciał obcych.

ZAPACH

Charakterystyka świeżych pomidorów, czystych i bez uszkodzeń.

BOSTWICK

5,5 - 12,0 cm (mierzone metodą Bostwicka w temperaturze 12,5o, 30 sekund w temperaturze 20oC

pH

4.00 - 4.50 (mierzona w temperaturze 20oC)

TEST BLOTTERA

Maksymalnie 8 mm (7 ml przy 12,5 mBrix, 30 minut)

REDUKCJA CUKRU

> 45%

LICZBA FORM HOWARDA

60% Maksymalna

KWASOWOŚĆ

4.00 - 9.00 % Kwas cytrynowy na ciałach stałych

1.16 - 2.61 % Kwas cytrynowy na pastę

3.43 - 7.71 % Kwas octowy na ciałach stałych

0.99 - 2.23 % Kwas octowy na pastę

CZARNE PLAMY

Maksymalnie 10 czarnych plam w 10 gramach

  • < 0.7 mm diameter (small) max.7

  • 0.7 - 1.2 mm diameter (medium) max.2

  • >1.2 mm diameter (large) max.1

PROPOZYCJA PODANIA


3. CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA


Organizmy tlenowe≤  100 cfu/g

bakterie Lactobacillus≤ 100 cfu/g

Pleśń i drożdże≤  cfu/g

enterobakteria - nieobecne


4. INFORMACJE O WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH


Średnie wartości na 100 g produktu

Jednostka

Rezultat


Energia

kJ

566

Energia

kcal

135

Tłuszcz

g

0.38

          W tym nasycone

g

0.05

          W tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone

g

0.22

          W tym wielonienasycone

g

0.11

Węglowodany

g

23.63

          W tym cukry

g

19.14

Włókna

g

6.49

Białko

g

5.93

Sól

g

0.38

Sód

g

0.15

ASH

g

3.50

MLS

g

60.1


5. PAKOWANIE


W metalowych bębnach zawierających wielowarstwową torbę aseptycznie wypełnioną i szczelnie uszczelnioną. Waga netto na torbę 1200 i 245 kg. Każda paleta 4 bębnów owinięta folią chowaną.


Umieszczone w pudełkach zawierających wielowarstwową aluminiową torbę aseptycznie wypełnioną i szczelnie uszczelnioną. Waga netto na worek 20, 10 i 5 kg.






6. KONSUMENCJE DYSKUSYJNE


Materiały


Rekomendacje

Waste code

Description

Beczka

Może zostać zwrócony i ponownie wykorzystany, jeśli jest w zadowalającym stanie. Jeśli stan jest niedopuszczalny, bębny mogą być szeroko poddawane recyklingowi jako stal i zatwierdzony uchwyt.

15 01 04

Metallic packaging

Pokrycie beczki

Zwarte i poddane recyklingowi jako plastik przez zatwierdzoną obsługę

15 01 02

Opakowania plastikowe

Opakowania dostarczone luzem

Należy je zwrócić do ponownego użycia lub ponownie zatrudnić z powrotem do dostawcy opakowań, stosownie do przypadku.


-

-

Opakowania kartonowe

Zwarty i poddawany recyklingowi jako papier i karton przez zatwierdzoną obsługę.

15 01 01

Opakowania papierowe i kartonowe

Worki aseptyczne

Powinny być czyszczone, zagęszczane i poddawane recyklingowi jako opakowania kompozytowe przez zatwierdzony uchwyt.

15 01 05

Opakowania kompozytowe

Palety drewniane 

Można je powszechnie wykorzystać do ich pierwotnej funkcji. W przypadku uszkodzenia zawartość drewna można łatwo wykorzystać do odzyskiwania energii.

15 01 03

Drewniane opakowania

Folia retrakcyjna

Zwarty i poddawany recyklingowi jako plastik przez zatwierdzoną obsługę.

20 01 39

Plastik


7. MARKA / ETYKIETY


Każde opakowanie posiada etykietę z następującymi danymi: - nazwa producenta - opis produktu - koncentracja - data produkcji - godzina produkcji - kod produkcji - numer bębna - waga netto. EAN. UCC-128.


8. WAŻNOŚĆ PRODUKTU / INSTRUKCJE PRZECHOWYWANIA


Okres ważności: 24 miesiące od daty produkcji.

Rok produkcji: 2023 i 2024.


Okres trwałości po otwarciu: po otwarciu produkt powinien być przechowywany w lodówce maksymalnie 4 dni < 5oC

Instrukcja przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej.

CERTYFIKAT JAKOŚCI

IFS-1.jpg